nl
Lees meer

Hoe werkt Stan the safety staff?

Stan the safety staff is een doorontwikkeling van HartveiligWonen. Sinds 2008 hebben we ervaring met het alarmeren van burgerhulpverleners en professionele hulpverleners via de 112-meldkamer. De overlevingskans van mensen met een circulatiestilstand is hiermee aantoonbaar toegenomen. In 2016 zijn we gestart met interne alarmering voor organisaties, hierbij kun je bijvoorbeeld bij een brand of ongelukken op de werkvloer snel jouw eigen hulpverleners alarmeren. Daarbij hoort onderstaand trackrecord:

  • > 9 jaar ervaring met alarmeren van burgerhulpverleners
  • > 9 jaar ervaring met alarmeren van professionele hulpdiensten
  • > 60.000 hulpverleners
  • > 20.000 alarmoproepen verwerkt

De hulpverleners van jouw bedrijf worden gealarmeerd snel via de Stan app. Er wordt in de directe omgeving competentiegericht gealarmeerd. Zo wordt er snel hulp geboden bij de calamiteit terwijl de professionele hulpdiensten, brandweer, ambulance en/of politie onderweg zijn.

Hoe werkt de Stan alarmering?

De hulpverleners van het bedrijf worden snel gealarmeerd via de Stan app. Er wordt in de directe omgeving competentiegericht gealarmeerd. Zo wordt er snel hulp geboden bij de calamiteit terwijl de professionele hulpdiensten, brandweer, ambulance en/of politie onderweg zijn. Hieronder in het kort het verloop bij een calamiteit:

  • er ontstaat een calamiteit
  • 112 wordt gealarmeerd. De Hoofd BHV bepaalt het type van de calamiteit
  • de interne BHV-organisatie wordt gealarmeerd en gelijktijdig worden Stan hulpverleners in de buurt ook gealarmeerd
  • BHV’ers en Stan hulpverleners beantwoorden de oproep via de app met ‘ik ga’ of ‘ik ga niet’
  • hulpverleners die gaan krijgen de exacte locatie van de calamiteit – inclusief plattegrond en routebeschrijving

Database BHV’ers

Je krijgt toegang tot een beveiligd gedeelte van de database van Stan the safety staff. Hierbinnen registreer je jouw BHV’ers met hun specifieke competenties. Bij een calamiteit kan de aanwezige BHV’er gealarmeerd worden. Maar mocht je handen tekort komen kunnen de BHV’ers die op dat moment niet werkzaam zijn ook gealarmeerd worden. Ook is het mogelijk om het management van de organisatie mee te alarmeren. Als de geldigheid van de BHV-passen bijna is verlopen, zorgen we ervoor dat je een melding ontvangt. Zo weet je te allen tijde dat jouw BHV’ers zijn opgeleid.

Realtime monitoring met Stan Beacon

Met de Stan Beacon is er altijd realtime informatie over de inzetbaarheid van BHV’ers op de werkvloer. De Stan Beacon hangt op een strategische plaats binnen het betreffende pand en registreert door middel van bluetooth en smartphones de aanwezige BHV’ers of andere hulpverleners die zich binnen jouw pand bevinden. Daarmee kun je bij calamiteiten heel gericht BHV’ers alarmeren en heeft het Hoofd BHV altijd inzicht in de capaciteit van zijn BHV-organisatie.

Drie modules

Hoe zet je BHV’ers effectief in? Stan the safety staff biedt drie modules voor registratie, monitoring en alarmering van BHV’ers

Naar de modules

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Met Stan the safety staff zorg je dat snelle hulp voor iedereen beschikbaar wordt, voelt dit niet goed? Is er een calamiteit, dan zorgt snelle alarmering en hulpverlening voor minimale gevolgen voor de aanwezige mensen. Door deel te nemen aan Stan help je ook andere bedrijven of mensen in de directe omgeving die in nood zijn. Dat is maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Voor wie is Stan the safety staff?

Stan the safety staff kan door alle bedrijven ingezet worden die snel willen alarmeren bij een calamiteit. Het gebruiksvriendelijke systeem is toegespitst op alle organisaties die BHV’ers in dienst hebben. Denk hierbij aan MKB, groot bedrijfsleven, zorgorganisaties, onderwijsinstellingen, overheden en semi-overheden.

Maak direct een afspraak

Ik heb interesse als bedrijf of organisatie