nl
Lees meer

Voor gemeentes en meldkamers

Gebeurt er een ongeluk, ramp of calamiteit bij jou in de gemeente, bijvoorbeeld bij een bedrijf, dan is snelle hulp noodzakelijk. BHV’ers binnen een organisatie zijn meestal als eerste ter plaatse bij een calamiteit, maar een BHV-organisatie is niet 24 uur per dag hetzelfde. Met Stan optimaliseer je de veiligheid van de organisaties in jouw gemeente.

Trackrecord van Stan

Sinds 2008 alarmeren we met succes burgerhulpverleners via de 112-meldkamers van de ambulancezorg voor HartveiligWonen bij een reanimatie en AED-inzet. De overlevingskans van mensen met een circulatiestilstand is hiermee aantoonbaar toegenomen. Ook alarmeren we via Stan professionele hulpdiensten bij een Grootschalige Geneeskundige Inzet. Vanuit de jarenlange ervaring die we hierdoor hebben opgedaan met het alarmeren van vrijwilligers, BHV’ers van bedrijven en professionele hulpverleners, is de techniek en het platform doorontwikkeld en verbreed naar Stan the safety staff. Daarbij hoort onderstaand trackrecord:

 • > 9 jaar ervaring met alarmeren van burgerhulpverleners
 • > 9 jaar ervaring met alarmeren van professionele hulpdiensten
 • > 60.000 hulpverleners
 • > 20.000 alarmoproepen verwerkt

Hoe werkt de Stan alarmering?

Burgerhulpverleners van Stan worden binnen jouw gemeente snel gealarmeerd via de Stan app. De hulpverleners die zich in de directe omgeving van de calamiteit bevinden, ontvangen een oproep. Er wordt in de directe omgeving competentiegericht gealarmeerd. Zo wordt er snel hulp geboden bij de calamiteit terwijl de professionele hulpdiensten, brandweer, ambulance en/of politie onderweg zijn. Hieronder in het kort het verloop bij een calamiteit:

 • er ontstaat een calamiteit
 • 112 wordt gealarmeerd. De Hoofd BHV bepaalt het type van de calamiteit
 • de interne BHV-organisatie wordt gealarmeerd en gelijktijdig worden Stan hulpverleners in de buurt ook gealarmeerd
 • BHV’ers en Stan hulpverleners beantwoorden de oproep via de app met ‘ik ga’ of ‘ik ga niet’
 • hulpverleners die gaan krijgen de exacte locatie van de calamiteit – inclusief plattegrond en routebeschrijving

Werkwijze the safety staff voor gemeentes

Burgerhulpverlening goed geregeld in de gemeente

Met Stan the safety staff zorg je dat snelle hulp voor iedereen in je gemeente of veiligheidsregio beschikbaar wordt. Is er een calamiteit, dan zorgt snelle alarmering en hulpverlening voor minimale gevolgen voor de slachtoffers. Door deel te nemen aan Stan zorg je dat binnen jouw gemeente burgerhulpverlening goed geregeld is. Het geeft een goed gevoel als je die veiligheid creëert voor je burgers in de gemeente.

Ja, ik wil Stan in mijn gemeente of meldkamer

 • "Door de veranderingen binnen de zorg, moeten we veiligheid anders borgen. Stan the safety staff maakt het voor ons mogelijk dat we extra handen beschikbaar hebben als het erop aankomt!"

  Jan Stronkhorst, Unitmanager Facilitair Het Baken

  Lees de Stan story