nl
Lees meer

Over de Stan App

De Stan app alarmeert BHV’ers bij een calamiteit. Iedereen die hulp kan verlenen en in de buurt is, krijgt de alarmoproep. Zo weet je als bedrijfshulpverlener altijd snel wat er aan de hand is, waar je moet zijn en wat er van je wordt verwacht.

Download de app

De Stan app is beschikbaar voor iOS (Apple iPhone en iPad) en alle Android smartphones. Je kunt de app gratis downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store. Heb je geen smartphone? Dan is het ook mogelijk om per sms gealarmeerd te worden. Op basis van je woon- en werkadres dat je hebt ingevuld in je profiel word je dan gealarmeerd.

Alarmering op locatie

Krijg je een alarm via de app, dan zie je gelijk het type calamiteit en de locatie van de melding. Per type calamiteit wordt volautomatisch bepaald – in milliseconden – welke BHV’ers gealarmeerd worden. Op basis van de competenties van de BHV’er ontvangen zij een alarmoproep. Voor optimale alarmering is het zaak om de locatiebepaling op de smartphone aan te zetten.

Hoe werkt de Stan app?

 • er is een noodsituatie
 • alle aanwezige BHV’ers krijgen een oproep
 • het alarm meldt wat er waar aan de hand is
 • je beantwoordt de oproep met ‘ik ga’ of ‘ik ga niet’
 • ga je, dan krijg je de exacte locatie – met route en eventueel routebeschrijving

Registratie van aanwezigheid

Is je werkgever aangesloten bij Stan, dan heeft het Hoofd BHV toegang tot het dashboard met alle BHV’ers van de organisatie. Ook is realtime registratie van aanwezigheid mogelijk door middel van een beacon met bluetooth op de werkvloer.

Afwezigheid melden

Ben je niet in de gelegenheid om hulp te verlenen? Dan kun je handmatig je beschikbaarheid voor bepaalde tijd aanpassen in de app. Dat doe je met de ‘niet storen’ knop.

Instellingen van de Stan app

Locatiebepaling
Zorg ervoor dat de GPS-functie op je smartphone aan staat. In het geval van een calamiteit zal Stan kijken of jij in de buurt van een calamiteit bent. Zo krijg je alleen alarmeringen die van belang zijn. Functioneert je locatiebepaling niet, dan kun je geen alarmoproep ontvangen.

Pushmeldingen
Zorg ervoor dat je pushmeldingen kunt ontvangen via de Stan app. Staat deze functie niet aan, dan kunnen wij je niet via de app alarmeren.

Verbinding
Staat je locatiebepaling of pushmeldingen uit of werkt de GPS-functie op je smartphone niet, dan kun je geen alarmoproep ontvangen. Hierbij is je huidige locatie onbekend en word je gealarmeerd op huis- of werkadres.

Bluetooth
Zorg ervoor dat je als BHV’er je bluetooth aan hebt staan als jouw organisatie gebruik maakt van Stan Beacons. In de moderne smartphones (vanaf de Iphone 5 & Samsung 4) is gebruik gemaakt van nieuwe bluetooth technieken/apparaten. Deze belasten je batterij minimaal, waardoor je telefoon niet ineens sneller leeg is. Bluetooth is een open verbinding. Voorbeelden van open verbindingen zijn wifi en 4G. Door het gebruik van bluetooth is het niet zo dat je een hoger risico hebt met betrekking tot hacken, niet anders dan je andere open netwerken op je telefoon.

Geluid
Om de melding met geluid te ontvangen is het van belang dat het geluid van je telefoon aanstaat. Wij kunnen namelijk de instellingen van je telefoon niet overrulen. Hier kun je het geluid beluisteren.

Apple iPhone (iOS)

Zorg dat je ‘meldingen’ goed ingesteld zijn:

 • ga naar ‘instellingen’
 • klik op de Stan app
 • klik op ‘berichtgeving’
 • zet de meldingenstijl op ‘meldingen’

Zorg er bij een iPhone altijd voor dat de app op de achtergrond draait.

Android

Schakel ‘energiebesparing app’ uit:

 • ga naar instellingen (klik op het ‘tandwiel’)
 • klik op ‘batterij’
 • klik op ‘details’
 • klik op de Stan app
 • vink ‘uit’ aan.