Een BHV’er, EHBO’er of andere hulpverlener is opgeleid om hulp te verlenen bij nood. Stan the safety staff alarmeert hulpverleners bij calamiteiten en wijst hen de weg. Ben jij ook Standby?

Ik meld me aan als Stan hulpverlener
See more

Hulpverleners

Snel gealarmeerd worden in jouw directe omgeving?

Krijg jij adrenaline als je een noodoproep ontvangt om hulp te verlenen bij een calamiteit? Help jij graag mensen en zit hulpverlenen in jouw DNA? Dan ben jij de Stan hulpverlener waar wij naar op zoek zijn! Stan hulpverleners zijn de belangrijke spil in het unieke platform en de community van Stan the safety staff: ze zijn Standby bij calamiteiten.

Wat doe je als Stan hulpverlener?

Als Stan hulpverlener van Stan the safety staff verleen je de eerste hulp bij een calamiteit totdat de professionele hulpdiensten het overnemen. Denk hierbij aan het helpen ontruimen van een zorginstelling bij jou in de buurt waar brand is uitgebroken. Zodra de professionele hulpverleners arriveren nemen zij de leiding over en kunnen zij zich – door jouw inzet – direct richten op bijvoorbeeld de brandhaard. Dat scheelt kostbare minuten.

Hoe word ik gealarmeerd?

Er zijn twee manieren hoe je gealarmeerd kan worden bij een calamiteit:

1.   112 is gebeld en de meldkamer bepaalt of het inzetten van Stan hulpverleners wenselijk is. Dit is ook afhankelijk of de gemeente deelneemt aan Stan.

2.   Alarmering vindt plaats vanuit het platform. Dit betekent dat er een bedrijf in jouw directe omgeving is die hulp nodig heeft en waar jouw competenties waardevol zijn.

Lees hier meer over alarmering via Stan the safety staff.

Ben jij Standby? Meld je aan!

Ben je hulpverlener, bijvoorbeeld een BHV’er, EHBO’er, of vrijwillige brandweer? En wil je jouw kennis op het gebied van brand, ontruiming en hulpverlening ook buiten de werkvloer inzetten? Bijvoorbeeld als er ergens in jouw omgeving een calamiteit plaatsvindt? Dan zijn wij naar jou op zoek. Meld je aan! Ben jij standby om een ander te helpen?

Vindt er bijvoorbeeld een grotere brand, of ongeluk plaats? Dan is er vaak behoefte aan vele helpende handen. BHV’ers op de werkvloer en professionele hulpverleners kunnen al het werk dan niet alleen aan. Wil jij bij calamiteiten de helpende hand bieden? Meld je dan aan bij Stan the safety staff.

Ik wil me aanmelden als Stan hulpverlener!

Download de app

Met de app kun je overal waar je bent gealarmeerd worden.

Downloaden

Meer hulpverlenen?

Wil je jouw competenties ook inzetten bij andere calamiteiten en (medische) noodsituaties? Stan the safety staff zet zich in op de werkvloer, maar voor een reanimatie binnen 6 minuten bij hartstilanden is er Stan the CPR network. Stan the response team biedt dé tool voor inzet van professionele hulpverleners en Stan the security crowd faciliteert alarmering bij nood in het openbaar vervoer.